Felsőoktatás
Felsőoktatás | Archívum | Ásványkincs.hu
Az AAPG a világ legnagyobb földtudományi szakmai szervezete az energiahordozók területén.
A PDAC NGEA verseny aranyérmese lett a magyar-román-horvát-svéd-francia vegyesválogatott.
A Természeti Erőforrásaink Kutatása és Hasznosítása Szakkollégium sorozata – Hazai kutatási eredmények nyersanyag forrásaink vizsgálatában
Igazi világválogatott állt össze Közép-Kelet Európából az idei PDAC Next Generation Explorers Award versenykiírására, valamikor 2022 elején.
A Természeti Erőforrásaink Kutatása és Hasznosítása Szakkollégium sorozata – Hazai kutatási eredmények nyersanyag forrásaink vizsgálatában
A Természeti Erőforrásaink Kutatása és Hasznosítása  Szakkollégium sorozata – Hazai kutatási eredmények nyersanyag forrásaink vizsgálatában  
A TERMÉSZETI ERŐFORRÁSAINK KUTATÁSA ÉS HASZNOSÍTÁSA SZAKKOLLÉGIUM SOROZATA Hazai kutatási eredmények nyersanyag forrásaink vizsgálatában
A TERMÉSZETI ERŐFORRÁSAINK KUTATÁSA ÉS HASZNOSÍTÁSA SZAKKOLLÉGIUM SOROZATA Hazai kutatási eredmények nyersanyag forrásaink vizsgálatában
A Természeti Erőforrásaink Kutatása és Hasznosítása  Szakkollégium sorozata Hazai kutatási eredmények nyersanyag forrásaink vizsgálatában 
Több, mint száz méter az átmérője annak a parazitának, melyet geológusok fedeztek fel egy elhagyott kőfejtőben Verpelét határában.
A bauxit egykor szinte hungarikum volt, nemzeti kincs, később lebecsült vörösföld, forrása a veszélyes vörösiszapnak. Ma az európai kontinensen ismét kiemelt fontosságú stratégiai nyersanyag.
2021 szeptembere óta egy nagyszerű közös kezdeményezésen dolgozott Miskolc, Kolozsvár és Zágráb Take-It-ESEE néven futó geológus-geofizikus csapata.
Ha hétfő, akkor koordinációs megbeszélés. A csapat egy része Kolozsváron, más része Zágrábban, harmadik része Miskolcon, a koordinátor Svédországban – ez nem lenne lehetséges új technológiák – pl. a konferencia beszélgetés  és internet nélkül.
2021 október 20–22. között a horvátországi Dubrovnikban sikeresen megrendezésre került a “Dubrovnik International Mining School” idei szakmai továbbképzése (https://dim-esee.eu/) az EIT Raw Materials DIM-ESEE projektje keretében.
Egy nagyszerű közös kezdeményezésen dolgozik Miskolc, Kolozsvár és Zágráb, Lund  geológus-geofizikus csapata.
A WORLD NO1 OXFORDI EGYETEM CSAPATÁT A MISKOLCI DIGIEDUHACK-RŐL VÁLOGATTÁK BE A VILÁG ELSŐ 12 CSAPATA KÖZÉ… szavazzatok rá!
A Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara az idén is kínál nemzetközi földtudományi kurzusokat,
Két oxfordi geológus hallgató dolgozik Tokaj hegységi érckutatási témán a Miskolci Egyetem oktatóinak segítségével
Novembe 18-án igen tartalmas műhelytalálkozó zajlott a Földrajz-Térinformatikai Intézet szervezésében a Miskolci Egyetemen.
Nagyszerű nemzetközi eseménynek adott helyt a Miskolci Egyetem, az Egyetemi Nyersanyag Napok sorozat keretében, a délutáni programok előtt a kávészünetben foglaltam össze ezeket az információkat.
jól sikerült az első, azaz minden rosszban van valami jó…
Hogy működjön közöttünk a kémia –