Jogszabályok
Jogszabályok | Archívum | Ásványkincs.hu
Elindult a www.banyajog.hu.
A korábbi Földtani és Adattári Osztály nyilvántartással foglalkozó részével és az új Ásványvagyon Gazdálkodási és Koncesszió Igazgatási Osztállyal létrejött az új Ásványvagyon Gazdálkodási Főosztály, mely a Bányatörvény által előírt Állami Ásványi Nyersanyag és Geotermikus Energiavagyon Nyilvántartás és adattári szolgáltatás mellett a koncesszióhoz kapcsolódó feladatokkal foglalkozik, illetve korszerű ásványvagyon-gazdálkodást támogató tevékenységet folytat hazai és nemzetközi projekteken keresztül.
Ismét a megvalósulás felé bandukol az Energetikai Ásványvagyon-hasznosítási és Készletgazdálkodási Cselekvési Terv.
A nyári melegben nem csoda, hogy még a hivatalok is összeolvadnak…
Utolsó napjaiban teljes üzemmódban a Magyar Bányászati és Földtani Hivatal.
A Magyar Közlöny 2017. 103.számában jelent meg a 10058 – 10102. oldalon a 161/2017 (VI.28). számú Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt kormányrendelet ami a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálatról címet viseli.
Kapitányt nem, de vezénylő első tisztet kineveztek a Magyar Bányászati és Földtani Hivatalba, elnökhelyettesi beosztásba.
Házifeladatot kaptak az intézmények a fejlesztési minisztertől.
A még 2010-ben meghirdetett pályázatokra nyújthatnak be a befektetők koncessziós pályázatokat. A koncessziós területek megtekinthetőek a cikkben!
Új szabályozás vonatkozik ezentúl a szakmai szakértők széles körére. A bürokrácia csökkentés jegyében a szakértői követelmények teljesítése mellett a szolgáltatási tevékenység megkezdéséhez csak bányafelügyeleti bejelentés szükséges.
Kutass tovább az Jogszabályok rovat tartalmai között

Ezen eszköztár segítségével dátum, kategória, és cimke alapján is szűrést végezhet a Jogszabályok rovatban található tartalmakra vonatkozóan. Amennyiben általánosan tartalmi oldalak között keres a fejlécben található kereső eszköz lehet segítségére.

Dátum
Kategóriák
Cimke felhő