Gazdaság
Századvég akták – Energetika – 7. Szakmai reakciók a rezsicsökkentésre, a földgáz szolgáltató társaságok pénzügyi mutatóinak változása 2008 – 2011 között
2017. szeptember 21.
Háder Gábor
 • A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium számára a kormány közeli Századvég cégcsoport által 2012 és 2015 között készített tanulmányok elérhetővé váltak az interneten. Az energia-gazdálkodás, vagyongazdálkodás, természeti erőforrások, környezetvédelem témájú tanulmányokat letöltöttük, és ezeket a dokumentumokat a honlapunkon rövid értékelés kíséretében sorozatban közreadjuk:

  Energetika – 2013. február

  A 23 oldalas energetikai szaktanulmány első része monitoring, a rezsicsökkentéssel kapcsolatos szakmai reakciókat összegzi. A szakcégek későbbi tulajdonosi változásainak ismeretében érdekes olvasmány a történésekről való összegzés, a rendeletek életbelépését követően. Ezt kiegészíti a földgáz szolgáltató társaságok pénzügyi mutatóinak részletes elemzése, amellyel jól láthatóvá válik, hogyan zajlott a hatósági áras lakossági szolgáltatások szegmensén mutatkozó bevétel kiesés kompenzálása a piaci fogyasztók részarányának növelésével.

  A teljes tanulmány itt tölthető le.

  Korábbi ide kapcsolódó anyagaink:

  Századvég akták – Energia, Környezetvédelem 1.

  http://asvanykincs.hu/gazdasag/szazadveg-aktak-energia-kornyezetvedelem-vagyongazdalkodas-2/

  http://asvanykincs.hu/gazdasag/szazadveg-aktak-energia-kornyezetvedelem-vagyongazdalkodas-3/

  Századvég akták – Energia, Környezetvédelem, Vagyongazdálkodás 4.

  http://asvanykincs.hu/gazdasag/szazadveg-aktak-energia-5-rezsicsokkentes-hatasa-a-kozvelemenyben/

  Századvég akták – Környezetvédelem – 6. A verespataki beruházás jelentős lakossági támogatottságáról

  Megosztás