Gazdaság
Nyersanyag est a PBK-ban
2024. április 21.
Földessy János
 • A Professzorok Batthyányi Köre a szellemi életünk egyik komoly hagyománnyal rendelkező civil motorja. A szervezetben az Energia munkacsoport  hagyományosnak mondható Mennyi? Mi mennyi? rendezvénysorozatát Prof. Szarka László, az MTA tagja szervezi és fogja össze.

  Április 15-én  a hazai kitermelő iparhoz szorosan kapcsolódó három szakember, dr. Vojuczki Péter, Livó László és prof. Földessy János tartott előadást Budapesten.

  Vojuczki Péter a természeti adottságainktól eltérő gazdaságfejlesztés buktatóit világította meg a termelési és gazdasági statisztikai mutatók tükrében. Livó László az energiatermelés, zöld energia árnyékos oldalát tárta fel, bemutatva azokat a gazdaságpolitikailag vezérelt irányokat, amelyek partadox módon energia függőségünk növekedésének irányába mutatnak. Végül Földessy János a TEKH Szakkollégium részéről Szegény gazdag ország címmel a hazai feltáratlan stratégiai nyersanyag vagyonunkról,és az abban rejlő gazdasági potenciálról tartott előadást. A három előadást kérdések és vita követte.

  A rendezvény telt házzal, zajlott. Akit az előadások érdekelnek, ezek pdf. változatban elérhetőek az alábbi címen:

  https://pbk.info.hu/energetika-es-klimapolitika/

  Földessy János

  Megosztás