Gazdaság | Archívum | Ásványkincs.hu
A hiányzó nemzeti nyersanyag stratégiánk mielőbbi kiépítéséhez szeretnék hozzájárulni az alábbi gondolatokkal
A bányászatra csak itthon nem tartunk igényt – másutt a fellendülés záloga…
Miközben itthon visszaszorulónak látszik a nyersanyagok kitermelése, a világon egyre nagyobb kutatási és innovációs erőfeszítések történnek az egyre növekvő különleges nyersanyag igények előteremtésére.
Autógyártásunk dübörög, ehhez ajánlunk jó előre ellensúlyt recessziós időkre a nyersanyag termelés fejlesztésével.
Az erdélyi Rovina közelében kapott engedélyt egy új réz-arany kitermelő beruházás
A Recsk-I és Recsk-II érclelőhelyek kutatásához és fejlesztéséhez keres szakmai befektető partnereket a magyar állam. A pályázati felhívás 2018. szeptember 3-án jelent meg.
Itt a klasszikus kapitalizmus, a klasszikus szocializmus vége. Az acél előállítás technológiája letér a vasérc, szén, koksz által kijelölt útról.
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium számára a kormány közeli Századvég cégcsoport által 2012 és 2015 között készített tanulmányok elérhetővé váltak az interneten. Az energia-gazdálkodás, vagyongazdálkodás, természeti erőforrások, környezetvédelem témájú tanulmányokat letöltöttük, és ezeket a dokumentumokat a honlapunkon rövid értékelés kíséretében sorozatban közreadjuk:
Bár az asvanykincs.hu a magyar ásványkincs hasznosítására fókuszál, a verespataki beruházás a határon átnyúló környezeti hatások miatt a hazai érdeklődés középpontjában van, ezért folyamatos figyelemmel kísérjük.
Az évente végzett, 1000–2000 fő megkérdezésével készülő közvélemény-kutatások korábban telefonos, később személyes lekérdezéssel történtek. A kutatásokat jelenleg a Network360 Kft végzi az MVM Zrt megbízásából.
Törésvonal van, de végül aktív vagy nem-aktív? – geofizika kontra geofizika
Az atlatszo.hu kérte ki és kapta meg a tervezett atomerőmű telephely földtani kutatásának jelentéseit, és tette nyilvánossá a honlapján.
A befektetők idén ismét tíz magyarországi területre nyújthatnak be pályázatot bányászati koncessziós jog megszerzésére.
A Közbeszerzési Értesítőben a közelmúltban megjelent hirdetmény szerint az eredeti KPMG – MNV szerződést módosítva bővítették a feladatot és a szerződéses összeget gyorsított meghívásos közbeszerzés útján 2017 februárjában további 98 millió forinttal egészítették ki.
“(…)A következő 15-20 évben a szénhidrogén elsődlegessége megmarad… fenntartjuk a jól bevált kutatás-termelés és finomítás és kereskedelemre épülő integrált működést…”
Az ország lignit ásványvagyona olyan vastartalék, amelyről a jövőben lemondani több mint bűn, végzetes hiba lenne.
Kutass tovább a Gazdaság rovat tartalmai között

Ezen eszköztár segítségével dátum, kategória, és cimke alapján is szűrést végezhet a Gazdaság rovatban található tartalmakra vonatkozóan. Amennyiben általánosan tartalmi oldalak között keres a fejlécben található kereső eszköz lehet segítségére.

Dátum
Kategóriák
Cimke felhő