Gazdaság
Zárszámadás 2017 – 1. Amíg összeszoknak … Egy házasság mindennapjai a mézeshetek után
2018. január 11.
Földessy János
 • Újra lepergett egy év. Ideje számot vetni a várakozásokkal és az eredményekkel a földtanban és a bányászatban egyaránt.

  2017 január elsején telt le a bányászati igazgatás fejlesztési koncepciójának kidolgozására megszabott határidő, s kezdetét vette a nagy átalakulás utolsó felvonása. A már korábban megszűnt regionális hatósági szervek után most a központi egységeknek kellett egy nyaktörő egyesülési mutatvánnyal előállnia. Erre egy további határidő módosítás adott módot, újabb fél évvel toldva meg a vajúdás folyamatát. Az MBFH az utolsó napon tűzijáték szerű rendelet kibocsátást tartott , majd egy rendelet hatására a történésekben gazdag előéletet maga mögött tudó hivatal viharos gyorsasággal egyesült korábbi alárendeltjével, az MFGI-vel. Innentől mintha sínre kerültek volna a dolgok, megjelent egy új honlap, kiadtak egy hírlevelet 2017/1 számmal, létrejött egy főosztály és…

   

  Nos, itt megállni látszik az idő a külső szemlélő számára. Az MBFSZ honlapja, akár a földrengés során  leállt ingaóra, az utolsó aktív pillanatok emlékét őrzi,  az MBFH iránt érdeklődőket balra, az MFGI rajongókat jobbra terelve.  Itt – néhány automatikusan megújuló közleménytől eltekintve – az átalakulás előtti idők információit kaphatja kézhez. Így aztán, mint külső szemlélő,  nem tehetünk mást, mint figyeljük a történéseket, s várunk további határozottabb életjeleket az államigazgatás csúcsai árnyékában működő szakmai szervezetektől.

   

  Szüksége van rájuk e szakmákban mindenkinek, mivel ezek azok a szervezetek akik a munkánkat a kormányzat és az adófizetők felé bemutatják, elmagyarázzák. Ha ők saját betegségeikkel bajlódnak, más életképesebb versenytársak ezt látva kieszik a mi vacsoránkat is az állami  költségvetés közös táljából.

  Megosztás