Gazdaság
Új nyertes pályázataink az EIT-ben
2019. július 01.
Földessy János
 • Az EIT (European Institute of Innovation and Technology) Raw Materials program most tette közzé idei nyertes pályázatainak listáját.

  A H2020 projektekkel együtt több nyertes futó vagy induló pályázat részese a Kar kutató gárdája. Legutóbbi nyerteseink:

   

  REEBAUX – a Zágrábi Egyetem földtudományi kara koordinálja azt az EIT Raw Material  pályázatot, amelyben a Kar résztvevőként szerepelnek. A projekt a bauxitok ritkaföldfém tartalmának feltérképezését tűzte ki célul a Kárpát-Balkáni térségben. A magyar partnerek első mintázási terepgyakorlatára áprilisban került sor a Bakonyban, ahol az ELTE és az ME földtudományi hallgatói és oktatói vettek részt. A kari partner az Ásványtani és Földtani Intézet. További információ: Mádai Ferenc,  askmf@uni-miskolc.hu.

   

  PROSKILL -  A TEKH szakkollégium és a Gazdaságtudományi Kar nyertes pályázatában három éves futamidővel a V4 országok egy-egy egyeteme vesz részt az együttműködésben. A projekt célja olyan összetett képességi rendszerek, ökoszisztémák kialakítása, melyben a mérnök hallgatók közgazdasági, a gazdász hallgatók ipari tapasztalatokra tesznek szert. A projekt során konferenciák, rövidkurzusok, hallgatói és oktatói cserék épülnek össze közös programmá. Részletesebben: Sebestyénné Szép Tekla: Sebestyénné Szép Tekla, szep.tekla@uni-miskolc.hu

  Megosztás