Gazdaság
KGST Anno emlékek és tapasztalatok földtani expedícióinkról – PANDÉMIA ONLINE RÖVIDKURZUSOK
2020. november 01.
Földessy János
 • Évtizedekkel ezelőtt földtani kutató expedíciók indultak rendszeresen a Kölcsönös Gazdasági Segitség Tanácsa nevű szervezethez tartozó három országba, Kubába, Mongóliába és Vietnamba. Évtizedekkel ezelőtt földtani kutató expedíciók indultak rendszeresen a Kölcsönös Gazdasági Segitség Tanácsa nevű szervezethez tartozó három országba, Kubába, Mongóliába és Vietnamba. Mielőtt teljesen homályba hullna e dicső idők emlékezete, a fél-karantén alkalmat ad arra, hogy az emlékeket leporoljuk, és némi tapasztalatot adjunk át a fiatal generációknak.

  Szervező: Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kar TEKH szakkollégiuma, MTA MAB Bányászati, Földtudományi, Környezettudomáényi szakbizottsága

  Bármilyen nehezen elképzelhető, egykor a magyar földtan intézményesen jelentős nemzetközi térfélen dolgozott. Évtizedekkel ezelőtt földtani kutató expedíciók indultak rendszeresen a Kölcsönös Gazdasági Segitség Tanácsa nevű szervezethez tartozó három országba, Kubába, Mongóliába és Vietnamba. Akkor többen azt hittük, hogy ezekből,  ha rövidtávon nem is, de hosszútávon terem nemzeti haszon. No ez végül nem sikerült, de nem az expedíciósok hibájából.

  Mielőtt teljesen homályba hullna e dicső idők emlékezete, a fél-karantén alkalmat ad arra, hogy az emlékeket leporoljuk, és némi tapasztalatot adjunk át a fiatal generációknak. A három expedíciós országból összegyűjtött emlékképek, tapasztalatok az alábbi sorrendben következnek. Mindenkit szeretettel várunk, különösen az egykori expedíciósokat és családtsgjait.

  (MINDIG CSÜTÖRTÖKÖN, délután 1600 ÓRAI KEZDETTEL – tervezett időtartam 45 perc, utána 20 perc beszélgetés):

  1. Kuba –  Scharek Péter, Földessy János                    November 19
  2. Vietnam – Komlóssy György                                         December  10
  3. Mongólia – Szebényi Géza, Zsámbok István            Január       14

   

  A korlátozott létszámra tekintettel előzetes regisztrációt kérünk november 15-ig, az alábbi linkre kattintva:

   

  https://docs.google.com/forms/d/1UATdotvpfnWlkwwj-Xw1LiXA16RYlrBee9eQ6UF2kcQ/edit?usp=sharing

   

  A regisztrációban jelzett email címre küldjük majd a videokonferencia kódot, amely minden laptopon, vagy akár okostelefonon használható.

   

  A három előadáson résztvevők számára  igény esetén részvételi bizonyítványt küldünk.

   

   

  Megosztás