Megújulás
Miért csináljuk?
2016. július 18.
Földessy János
 • A magyar ásványkincs a termőfölddel, tájképi adottságainkkal azonos rangú természeti értékünk, a vele való gazdálkodás közös kötelességünk és jórészt kiaknázatlan lehetőségünk.

  Ennek megismertetésére és elismertetésére vállalkozik az intézményektől független, szakemberek  által szerkesztett, havonta frissülő asvanykincs.hu honlap. A munka motorjai olyan önkéntesek, akik részben szakemberként, részben informatikusként vesznek részt az információk gyűjtésében, eljuttatásában. Információink sajtóközleményekre, adattári anyagokra támaszkodnak.

  A hírekkel előre tekintünk, remélve, hogy a magyar földtan, bányászat feléleszthető.  Lehetőséget akarunk adni a közigazgatási és gazdasági szféra megjelenésére is, egyúttal a közösségi elfogadottságának javítására. Közérthető és átlátható ismertetéseket akarunk közölni a tervezett vagy megvalósulás szakaszába jutott kutatásokról, beruházásokról, projektekről, tervekről.

  Az érdeklődőkhöz, középiskolásainkhoz, egyetemi hallgatókhoz is közelebb szeretnénk vinni a szakmáinkat, megszerettetni velük az egyik legalapvetőbb és nélkülözhetetlen társadalmi feladatunk érdekes és néha kalandos, élményeket adó oldalait.

  Földessy János
  az asvanykincs.hu szerkesztője

  Megosztás