Megújulás
Egy nagyszerű bükkábrányi konferencia utóélete
2024. február 12.
Földessy János
 • 2023 novemberében Bükkábrányban az Önkormányzat kezdeményezésére zajlott a Klímabarát szénipar és fenntartható energiaipar konferencia.

  Az esemény bő fél napján számos előadás hangzott el. Általános esetben a lelkesedés az utolsó szendvicsig tart, a potentátok a következő összejövetelre sietnek, a szakemberek összepakolják előadásaikat, és visszatérnek állásaikba. Az elhangzottak pedig visszhang nélkül elpuffannak a rideg magyar valóságban.

  Bükkábrány esetében viszont most érkezett meg Szalai Szabolcs polgármester aláírásával a konferencia igen részletes, minden előadásra kiterjedő összefoglalása. Ez tanúsága annak, hogy a konferencia szervezésénél  is a közös túlélést, mint komoly célt tűzték maguk elé, s az elhangzottakat is ennek megfelelően dolgozták fel. Bár a jövő nem látható, de a szándék és az akarat igen, s úgy gondolom ez a döntő, támogatandó cél és nemes törekvés. Közreadom a kivonatot, s bíztatok mindenkit, hogy álljon Bükkábrány mellé, bővítse az ötlettárat, hogy ne kelljen a hazai iparban elszaporodott bányatemetkezési vállalatok kezére jutnia.

  Gratulálunk, Bükkábrány!

  Az előadások kivonata itt tölthető le : 2023-as Bukkabranyi Szenkonferencia Kivonat vegso

  Megosztás