Megújulás
Székházat épít a MOL a Kopaszi gáton
2017. október 27.
Háder Gábor
 • „Ismert tény, hogy a tökéletes tervrajzú épületig csupán az összeomlás szélén álló intézmények jutnak el.” Northcote C. Parkinson

  A MOL Campus budapesti Kopaszi gátra készített terve kapott a közelmúltban széles nyilvánosságot. Nem függ össze az ásványkincs és a MOL székháza. De mindig érdeklődéssel tölthet el kívülállót, részvényest és alkalmazottat egyaránt, hogy egy energiaipari vállalat milyen beruházásokat tervez közép- és hosszútávon.

   

  Az asvanykincs.hu nem esztétikai és építészeti portál, így kommentárt nem fűzünk a látványtervekhez. Viszont mindenképpen említendő a hónap másik hírével való összecsengés. A Bloomberg, azaz a világ egyik mértékadó gazdasági portálja szerint a kőolajár egy évtizeden belül tartósan 10 dollár/barrel vagy az alá csökkenhet, a jelenleg folyó alternatív energiatermelő beruházások, illetve az elektromos járművek térhódítása együttes hatásaként.

   

  Erről viszont óhatatlanul a Parkinson professzor klasszikus műve tolul fel az emlékekből, amelyből a fenti idézetet kiemeltük. Talán nem egy új felhőkarcolóra lesz az olajcégnek a következő években a legégetőbb szüksége.

  Link: molcampus.hu

  Megosztás