Megújulás
Együtt a kiválóságban – Az ME MF Kara fejlesztési partnereket vár…
2018. június 25.
Földessy János
 • A Miskolci Egyetem 10 másik magyar egyetemmel együtt bekerült a „Felsőoktatási Intézményi Kiválósági Programba”, melyet a magyar kormány 2017-ben az „Új Nemzeti Kiválósági Program” keretében indított el.

  E programnak köszönhetően összesen 900 millió forint támogatást nyert el 2 milliárd forint feletti önrész mellett két kiemelt tématerületi program megvalósítására a 2018-as évben.

  A projekt két lába közül az egyik a Műszaki Földtudományi Kar számára hazai pálya:

  Természeti erőforrások optimalizálása korszerű technológiákra alapozva: energetikával, vízzel, anyagfejlesztéssel és smart technológiákkal kapcsolatos kutatások

  Ennek prof. dr. Szűcs Péter, az MFK dékánja a vezetője, aki a három műszaki karon a program keretében végzendő munkát fogja össze.

  A másik tématerület munkáit a Bölcsészettudományi Kar dékánja koordinálja.

  Amennyiben a Miskolci Egyetem 2018-ban teljesíteni fogja a kiválósági programban vállalt indikátorokat, akkor komoly esély mutatkozik arra, hogy egyetemünk a Kiválósági Program 2019. és 2020. évi folytatásában is részt vehet majd.

  A Miskolci Egyetem ezzel egyúttal regionális „missziós” küldetést is teljesít – integrálva mindazon korábbi kutatási eredményeket, kifejlesztett módszereket, amelyek a helyi közösségek, a helyi kultúra, a helyi társadalmi csoportok és a helyi identitás megerősítését szolgálják, és a regionális gazdaság fejlődésének katalizátorai.

  A projekt keretében a futó hazai és nemzetközi projektek mellett egyedülálló alkalom nyílik olyan kutatási – fejlesztési problémák megoldására is, amelyre eddig forrás hiányában nem kerülhetett sor. A projekt most jelentős számú kutató bérezését biztosítja, s ehhez külső partnerektől vár feladatokat, illetve a vizsgálati költségekre kiterjedő rész-finanszírozást. Keress meg bennünket, hogy munkánkat, ötleteinkkel, tanácsainkkal segíthessünk.

  Kapcsolattartónk dr. Mucsi Gábor egy. docens, dékánhelyettes (email: ejtmucsi@uni-miskolc.hu).

  Forrás: mfk.uni-miskolc.hu

  Megosztás