Középiskolások
Részvételünk az RM@Schools negyedik európai konferenciáján
2019. november 08.
Földessy János
 • Az RM@Schools – Nyersanyagok és iskolák  az EIT (Európai Innovációs és Technológiai Intézet) egyik ásványi nyersanyagokkal foglalkozó oktatási programja.

  A projektben 18 országból 28 partner vesz részt, többek között egy három középiskolás csapatot egyesítő magyar szekció, melyet a Nyersanyagok Nagyköveteként a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Karának dékánhelyettese, dr. Mádai Ferenc egyetemi docens vezet.

  A 2016-ban induló programban a magyar szekcióban jelenleg olyan  középiskolák vesznek részt, amelyek már kiválóan szerepeltek az Országos Középiskolás Földtudományi Konferencián: a miskolci Herman Ottó Gimnázium, a szekszárdi I. Béla Gimnázium, illetve a Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda. A projekt idén 2019 november 6-án Bolognában tartotta IV. Európai Konferenciáját, amelyen a magyar diákok is résztvettek. A Herman Ottó Gimnázium a Vulkáni Pattogatott Kukorica című interaktív bemutatójával vett részt, amelyben a perlit sokoldalú tulajdonságait és felhasználását mutatták be videón, prezentációban és kisérletekkel.

  Gratulálunk a középiskolásainknak az érdeklődéshez és a sikeres részvételhez.

   

  Megosztás