Középiskolások
Már nem egyetlen fecske
2019. december 01.
Földessy János
 • Pécsi és szekszárdi középiskola is csatlakozott az RM@Schools programhoz.

  Már beszámoltunk az RM@Schools projekt miskolci résztvevőiről, most két dunántúli csapatot mutatunk be.  Az egyik a pécsi PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Babits Mihály Gimnázium csapata. A másik a szekszárdi I. Béla Gimnázium csapata. Ők már a 2019-es középiskolás földtudományi diákkonferencián letették a névjegyüket kategória nyertes előadásaikkal. Most az RM@Schools bolognai konferenciáján vettek részt, a miskolci csapattal együtt.

  A pécsi csapat Agyas Agyag címet viselő munkája a vályog modern alkalmazásaival foglalkozott. A szekszárdiak a Szekszárdi dombságon talajerózió csökkentésére egy olyan vízgyűjtő szerkezetet hoztak létre, mely újrahasznosított fémből és műanyagból készülne. Címképünkön a pécsi csapat pultja látható a bolognai rendezvényen.

  A három középiskolás csapat már nem egyetlen fecske (amely tudvalevőleg nem csinál nyarat), hanem olyan raj, amely már országos méretű csivitelést képes kelteni diákok között az ásványi nyersanyagokról – amire nagy szükség mutatkozna. Ezen szándékukhoz mindannyiuknak sok sikert kivánunk.

  A beszámolóik bővebben az alábbi honlapokon érhetők el: https://www.babits.pte.hu/cikkek/clever_clay_avagy_agyas_agyag
  http://ibela.sulinet.hu/gimnazium/node/623

  Megosztás