Felsőoktatás
Feri ajánlja a mobilodra 2. – Hordozható kőzettan
2017. augusztus 08.
Háder Gábor
 • A mobil okostelefonunk mindig kéznél van. Feri a legjobb szakmai alkalmazásokat tesztelte és javasolja az okostelefonodra.

  Számos app született már a földtan világából.  Móricz Ferenc, a Miskolci Egyetem Ásványtani és Földtani Intézete tanársegédje ki is próbálta a javát, és a legjobbakat ajánlja ebben a sorozatban nektek használatra.  Vigyázz, ki ne hagyj egyet se.

  Mikroszkópi gyakorlaton, vagy kőzettani számítási feladatok megoldásában hasznos kis eszköz lehet a mindig kéznél lévő Petrography Help.

   

  Név: Petrography Help EN            

  Típus: mobil applikáció (ingyenes)

  Nyelv: angol

  Leírás: A program ideális segítség lehet az ásványok optikai polarizációs mikroszkópos viselkedéséhez akár kezdőknek, de még egyetemistáknak is. Megtalálható benne többek között az optikai mikroszkóp felépítése, a pleokroizmus, a Becke vonalak magyarázata, a Michel Lévy eljárás és még sok egyéb alapvető és szükséges információ a polarizációs mikroszkópozáshoz. Az applikáció bemutatja ugyanazon vékonycsiszolati ásványok egy és keresztezett nikolos fényképét. E mellett a gyakoribb kőzetek vékonycsiszolatát is bemutatja ugyanilyen módszerrel. A főbb kőzetalkotók (hozzávetőleges) mennyiségének ismeretében meg tudjuk határozni a csiszolaton lévő kőzetet QAFP diagram segítségével.

  Letöltés: a Play Áruházból ingyenesen, „Petrography Help EN” néven

  Megjegyzés: Reklám és felugró ablak mentes ingyenes applikáció.

  petrography2
  Megosztás