Események
Sikeres volt a Kőzettan-Geokémiai Vándorgyűlés Szíhalmon

Összefoglaló az eseményről itt fog megjelenni miután az esemény lezajlott. Addig is, kalandra fel, fedezzen fel más tartalmakat az ajánló segítségével vagy ossza meg ezt az eseményt másokkal is a Megosztás felirat alatt található eszközök segítségével.

Az idei 8. Kőzettan-Geokémiai Vándorgyűlést a Heves megyei Szíhalomban rendezték szeptember 7-9 között.

A különféle földtudományi szakágak egyre gyakrabban évente egyszer, egy többnapos rendezvényen tartják közös műhelytalálkozójukat.  A Bükk déli lábánál fekvő településen 2017 januárjában készült el egy barokk magtár épület átalakításával a Magyar Tár-Ház, ami igen kellemes és méltó otthont adott a rendezvénynek. Az érdeklődés jelentős volt, 78 résztvevő regisztrált az eseményre.

 

A konferencia két előadói napján 5 plenáris illetve 37 előadás, és mintegy 20 poszter alkotta a tudományág széles sávját átfedő választékot. A második napra került a szakmai terepnap, a környék, illetve a közeli Eger vidéki felszíni kibúvások meglátogatásával.

A konferencia előadásai a vulkanológia, litoszféra kutatás, szén-dioxid tárolás témái köré csopotrtosultak, néhány érdekes kitekintéssel az archeometria, a nyersanyag kutatás, a geofizikai értelmezések világába. A nyersanyagkutatási témákat a Miskolci Egyetemről érkezett előadók képviselték.

A nagyon alapos szervezés Kovács István János és segítői csapatának köszönhető.

A jövő évi vándorgyűlés színhelye Nógrád megye lesz.

A konferencia előadásai és poszterei egy kitűnő és igényes kiállítású absztrakt kötetben láttak napvilágot, mely az alábbi linkről elektronikus változatban letölthető:

 

http://vandorgyules2017.mfgi.hu/node/32

Megosztás