Események
JÖN: Ásványi nyersanyag információs és partnerkereső nap
06. 08. 2018
Háder Gábor
 • Összefoglaló az eseményről itt fog megjelenni miután az esemény lezajlott. Addig is, kalandra fel, fedezzen fel más tartalmakat az ajánló segítségével vagy ossza meg ezt az eseményt másokkal is a Megosztás felirat alatt található eszközök segítségével.

  • Rendező szervek: Miskolci Egyetem, Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat, Miskolci Akadémiai Bizottság Föld- és Környezettudományi Szakbizottsága, Magyarhoni Földtani Társulat Nyersanyagföldtani Szakosztály, Magyar Bányászati Szövetség, Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület

  Az információs napon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrációját a következő linken keresztül teheti meg szeptember 30-ig:

  https://docs.google.com/forms/d/1i5_okNy3djK4hcQy9eZEzwQCfXde_JyQvPa2HKnIZu4/edit

   

  Két pályázati időszak után több projektben tudunk részt venni konzorciumi partnerként és vezetőként. Célunk, hogy a rendezvénnyel felhívjuk a figyelmet a társulás nyújtotta lehetőségekre és közösen készüljünk a 2019-es pályázati időszakra (ennek határideje: 2019. február 28.)

   

  Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) egy független uniós szerv, az egyetlen olyan uniós ügynökség, melynek székhelye Budapesten található. Az EIT kiemelt szerepet játszik az EU kutatásfinanszírozási keretprogramjának, a Horizont 2020-nak a végrehajtásában. Fő célja, hogy a gazdasági növekedés és a munkahelyteremtés előmozdítása érdekében növelje az EU és a tagállamok innovációs kapacitását.

   

  Ennek érdekében 2008-as megalakulása óta az EIT hat tudományos és innovációs társulást hozott létre, ezek egyike a nyersanyagok – fenntartható feltárás, kitermelés, feldolgozás, újrafeldolgozás és helyettesítés foglalkozó EIT RawMaterials.  Ezek a társulások támogatják az innovációt és a vállalkozói tevékenységet, összehangolva az egyetemek, a kutatóintézetek és a vállalatok tevékenységét és megalkotva ezzel az úgynevezett “tudásháromszöget”, melyben ez a három fél közösen valósít meg oktatási és innovációs projekteket.

   

  Rendezvényünket azon ágazati szereplőknek, vállalkozásoknak, nonprofit szakmai szervezeteknek ajánljuk, akik

   

  • szeretnének pályázati forráshoz jutni, de a hazai lehetőségeket korlátozottnak érzik;

  • vannak megoldandó technológiai, képzési feladataik, innovációs ötleteik, de a megvalósításban akadályt jelent a pénzügyi források, illetve a kapcsolati tőke hiánya;

  • tudnának másokkal együtt dolgozni, egy konzorcium részesei lenni;

  • keresik az új együttműködési lehetőségeket.

   

  Miért érdemes Önnek részt vennie rendezvényünkön?

  • Az EIT KIC RawMaterials több, mint 120 taggal a világ nyersanyagszektorának meghatározó konzorciuma. Az EIT uniós ügynökségként jelentős pályázati források felett diszponál. A pályázatokat egy nemzetközi csapat bírálja el, a projektek végrehajtásáért az EIT KIC RawMaterials a felelős (a H2020 irányelvei alapján).

  • Minden év február végégig van lehetőség pályázatok benyújtására oktatás, hálózatépítés, technológia-fejlesztés, RIS (Regional Innovation Scheme) tématerületeken. Ennek előkészítéséhez lehetőséget nyújtunk partnerkeresésre és ötletgenerálásra.

   

  Mádai Ferenc

  askmf@uni-miskolc.hu

  Megosztás