Középiskolások
Nagy siker volt! Országos Középiskolai Földtudományi Diákkonferencia 2017
2017. március 25.
Háder Gábor
 • A Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara a Magyarhoni Földtani Társulat Oktatási és Közművelődési Szakosztályával együttműködésben idén már tízedik alkalommal rendezte meg az Országos Középiskolai Földtudományi Diákkonferenciát 2017. március 10-11-én.

  A  rendezvényre 28 előadói nevezés érkezett az ország 16 középfokú oktatási intézményéből, közel 70 regisztrált résztvevőtől. A pénteki szekcióülések után a diákok és felkészítő tanáraik érdekes szak­mai programokon vehettek részt, saját kezükkel formázhatták meg a földrajzi alakzatokat a digitális terepasztalon, vagy a tanbánya mélyében ismerkedhet­tek a bányászati technológiákkal.

  A szombati eredményhirdetésen Dr. Mádai Ferenc, a Műszaki Földtudomá­nyi Kar dékánhelyettese, valamint a Magyarhoni Földtani Társulat Oktatási és Közművelődési Szakosztályának elnöke gratulált minden résztvevőnek, majd átadta az okleveleket és a tárgynyereményeket. A szekciókban kiosztott díjazások mellett a legfontosabb elismerés, hogy a zsűri által legjobbnak ítélt elsődí­jas és különdíjas középiskolás kutató diákok jogosultságot szerezhettek az Or­szágos Tudományos Diákköri Konferenciára való nevezésre a témájuknak megfelelő szekcióba. Gratulálunk az összes résztvevőnek, kiemelten a győzteseknek.

  Bővebb információ és a helyezések megtekinthetők itt.

  A konferenciáról szóló egyéb hírek:

  Hatvanheten! Csúcsot dönt az Országos Középiskolai Földtudományi Diákkonferencia

  Fókuszban a földtudományok

  http://minap.hu/cikkek/kozepiskolas-diakok-sikere-miskolci-egyetemen

  Megosztás