Gazdaság
Új méltatás a nehézipar egykori miniszteréről
2018. július 14.
Földessy János
 • Kapolyi László színes és ellentmondásos életútjáról jelent meg hosszú és részletes méltatás a napi.hu online oldalon. A mai generációk számára tanulságos lehet a tudomány, üzlet és politika keverékéből kiépült életút, mely számos ponton kapcsolódott a tudományos élethez is.

  Nyolcvanhat éves lenne, ha élne. Kapolyi László nevét a fiatal generáció alig ismeri. Bányamérnök volt, miniszter a Kádár-korszakban, tudományos teljesítménye alapján tagja a Magyar Tudományos Akadémiának, sikeres vállalkozóként egykor szereplője a 100 leggazdagabb magyar listának. Tagja az MSZP-nek, majd alapítója a Magyar Szociáldemokrata Pártnak.  1994-ben a Msikolci Egyetem díszdoktora lett.  2014-ben vagyonát már elveszítve halt meg.

  Szénbányászat és energiatermelés volt a szakterülete. Ezeken a területeken emelkedett fel a szakmai karrierje, s ezekhez fűződik vagyona elvesztése is.

  A napi.hu közölt róla hosszabb méltatást, megszólaltatva egykori munkatársait, közeli barátait. Tartozunk emlékének azzal, hogy ezt az írásművet az alábbi linkre kattintva honlapunk olvasóközönsége számára is hozzáférhetővé tesszük.

  Forrás: napi.hu

  https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/nincstelenul_halt_meg_az_egyik_leggazdagabb_magyar.660966.html

  Megosztás