Gazdaság
Nem földrengésbiztos a Paks2 telephelye? – nyilvánosak a földtani kutatások adatai
2017. július 16.
Háder Gábor
 • Az atlatszo.hu kérte ki és kapta meg a tervezett atomerőmű telephely földtani kutatásának jelentéseit, és tette nyilvánossá a honlapján.

  A vizsgálati eredményekből kiemelte azt a jelentést, amely szerint a területen aktív törésvonalak húzódnak, amelyek mentén a jelenkorban (azaz az elmúlt 10,000 év során) mérhető elmozdulások jelentkeztek. Emellett viszont számos más lényeges jelentés is megtekinthetővé vált, s ennek apropóján az asvanykincs.hu is átvette és saját honlapján megosztja az információt, bár az ország ásványkincseihez közvetlenül nem kapcsolódik.

  A kutatásokkal kapcsolatos internetes cikk, illetve a kapcsolt Paks2 jelentések letölthetők az alábbi oldalra látogatva:

  https://atlatszo.hu/2017/07/10/nem-foldrengesmentes-a-paksi-atomeromu-telephelye-megszereztuk-a-foldtani-kutatas-eltitkolt-eredmenyeit/

  A korrekt tájékoztatás érdekében mellékelten csatolom Prof. Aszódi Attila kormánybiztos blogjában közölt hozzászólásának linkjét. Ebben részletesen taglalja a földtani vizsgálatok menetét, eredményét és a telephely biztonsága melletti erős szakmai érveket.

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1184459618366765&id=100004082147103

  Megosztás