Gazdaság
A Paks II folytatásos sorozatunk eheti epizódja – A magyarok többsége támogatja az új paksi blokkok építését.
2017. augusztus 28.
Háder Gábor
 • Az évente végzett, 1000–2000 fő megkérdezésével készülő közvélemény-kutatások korábban telefonos, később személyes lekérdezéssel történtek. A kutatásokat jelenleg a Network360 Kft végzi az MVM Zrt megbízásából.

  A közvélemény kutatás eredménye szerint a magyar lakosság 54 százaléka támogatja az új paksi blokkok építését. A válaszadók többsége úgy véli, hogy ma leginkább az atomenergia teszi lehetővé az ország biztonságos és folyamatos áramellátását. Kétharmaduk szerint az új atomerőművi blokkok megépítése csökkenti Magyarország energiafüggőségét – olvasható a Magyar Idők mai számában.

  A felmérésből kiderül az is, hogy a lakosság 51 százaléka úgy nyilatkozott: nem lenne hajlandó többet fizetni az áramért, ha azt megújuló energiaforrásokkal állítanák elő atomenergia helyett. Továbbá a többség úgy véli, hogy ma az atomenergia teszi lehetővé leginkább az ország és a lakosság biztonságos és folyamatos áramellátását. A megkérdezettek kétharmada szerint az új blokkok építése csökkenti hazánk energiafüggőségét.  A teljes felnőtt lakosságra reprezentatív kutatásból kiderült, hogy a válaszadók fele azzal is tisztában van, hogy az atomerőművek működése nem jár a légkört szennyező szén-dioxid-kibocsátással.

  Az MVM Paks II. Zrt. alapítása óta minden évben felméri a lakosság véleményét a tervezett új atomerőművi blokkok megítélésével kapcsolatban.

  Forrás: http://magyaridok.hu/gazdasag/tobbseg-paks-ii-mellett-2123428/

  Megosztás