Események
Földtudományi Vándorgyűlés Sárospatakon

Összefoglaló az eseményről itt fog megjelenni miután az esemény lezajlott. Addig is, kalandra fel, fedezzen fel más tartalmakat az ajánló segítségével vagy ossza meg ezt az eseményt másokkal is a Megosztás felirat alatt található eszközök segítségével.

Sárospatakon sikeresen lezajlott a Földtudományi Vándorgyűlés.

115 résztvevővel zajlottak le nagy sikerrel a Magyarhoni Földtani Társulat 2016. évi Földtudományi Vándorgyűlésének rendezvényei.

A szerdai tereplátogatást követő első előadói napon a rendezvény védnökei, többek között Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő, Füsti-Molnár Szilveszter, a Református Teológiai Akadémia rektora, Sikora Attila, a város polgármestere köszöntötték a megjelenteket. Plenáris ülésen Földessy János a hegység ásványi nyersanyag előfordulásairól, Szűcs Péter a hidrogeológiai és geotermikus viszonyokról, Turai Endre a környezetszennyezések geoelektromos vizsgálati eljárásairól, majd Kasó Attila a bányászat aktuális kérdéseiről, Hartai Éva a nemzetközi földtudományi projektekről tartott előadást. A résztvevők ezután megkoszorúzták Szabó József geológus, a hegység első földtani térképező tudósa emlékét őrző közeli márványtáblát. A délutáni ülésen a földtudományokat népszerűsítő előadásokat hallhatott a résztvevőkön kívül megjelent számos külső érdeklődő is.

A vándorgyűlés 26-án pénteken, szekció ülésekkel folytatódott. Az Ásványtan, kőzettan, földtan (7), Bányászat és nyersanyagok (7), Tudomány- és bányászattörténet (7), a KINDRA workshop, vízföldtan és geotermia (9), a Környezetföldtan és természetvédelem (10), a Föld és Ég (12) szekciók összesen 52 előadása jelzi a szakmáink iránti széleskörű és aktív érdeklődést. Az előadások absztraktjai külön kötetben jelentek meg.

Az utolsó napon a résztvevők terepi bejáráson vettek részt Pálháza, Telkibánya, Tállya, Rátka, Mád, Tokaj, Sárospatak útvonalon.

A szervezők munkáját ezúton köszönjük az összes résztvevő nevében.

A vándorgyűlés terepi bejárásán résztvevők a telkibányai múzeum előtt.

A vándorgyűlés terepi bejárásán résztvevők a telkibányai múzeum előtt.

Megosztás