Események
Geotóp családi nap – Kővadászat -Keressétek Tata köveit a városban!

Összefoglaló az eseményről itt fog megjelenni miután az esemény lezajlott. Addig is, kalandra fel, fedezzen fel más tartalmakat az ajánló segítségével vagy ossza meg ezt az eseményt másokkal is a Megosztás felirat alatt található eszközök segítségével.

Lássuk a szervezők invitálását, s a nap programjainak bemutatását!

Gyertek el 10 órára a Geológus Kertbe, ahol Szente István őslénykutató segítségével megismerhetitek Tata város köveit, közelről is megvizsgálhatjátok őket, hogy aztán egy térképpel és néhány kőzetmintával felvértezve felfedező útra induljatok a városba. A feladatotok az lesz, hogy a térképeteken megjelölt építményekről megállapítsátok, melyik tatai kőzetből készültek. Ha kész, megoldásotokat 14:00-ig hozzátok be a Kuny Domokos Múzeumba, ahol egész nap izgalmas programokkal várunk.

A játékban egyénileg, és maximum 5 fős csapatokat alkotva is részt vehettek. Iskolai csoportokat is szívesen fogadunk! A feladatot két korcsoportra (6–12, 13–19) bontva értékeljük, és külön díjazzuk a családi csapatokat.

Eredményhirdetés 15:30-kor, a Kuny Domokos Múzeumban.

Ízelítő a díjakból:

Rejtekúton – látogatás a Magyar Természettudományi Múzeum őslénytani gyűjteményének raktárában, ahol a múzeum legféltettebb kincseit is megnézhetitek.
Geoséta – látogatás a magyar geológia számára épült palotában – ma a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet otthona – ahol bepillanthattok a szép épület belső világába, és izgalmas geológiai sétán vehettek részt.

A Geológus Kertben vezetett sétákkal is várunk. Indulási időpontok: 10:30, 11:30, 15:00.

Legyél te is természettudós!

Interaktív földtudományos játszóház: az Év ásványa, a gránát, és az Év ősmaradványa, a Szent László pénze jegyében

A Kuny Domokos Múzeumban 10:00 és 16:00 között izgalmas játékokkal várunk:

* Pillants bele a geológusok mikroszkópjaiba! * Gyűjts ásványokat! Gránátválogatás – gyűjtésedet haza is viheted * Így használd a nagyítót! – Milyen az ásványok alakja? * Mennyi egy karát? – kipróbálhatod magad drágakőszakértőként * Lencse? Borsó? Bab? Nummulites! * Társasozz velünk, ismerd meg jobban a Szent László pénzét!

Ha elfáradtatok, 14:00 és 15:30 között hallgassátok meg a következő előadásokat!

14:00-14:30 Dávid Árpád: Parányi pénzecskék ősvilági tengerekben

14:30-15:00 Papp Gábor: Békés gránátok – egy sokoldalú ásvány titkai

15:00-15:30 Hála József: Kőpénzek – Mondák, versek és dalok a nummuliteszekről, vagy: A nummuliteszek néprajzi vonatkozásai

A programokra, a Geológus Kertbe és a Kuny Domokos Múzeumba a belépés ingyenes!

Kérdéseitekkel keressétek Kürthy Dórát a kurthy.dora@kunymuzeum.hu címen, vagy a 30/7006992 telefonszámon.

Szeretettel várunk Mindenkit október 1-jén, egy igazi természettudós napra!

Megosztás